Pim

Pim is sinds 7 jaar als vrijwilliger actief bij de vereniging. Pim is regelmatig achter de bar te vinden als kantinemedewerker. Hij zorgt ervoor dat de koffie klaar staat en de koelkast gevuld is met drankjes. Pim vindt het vooral gezellig om achter de bar te staan. Hij maakt graag een praatje met de leden die een voor en/of na de training ook de gezelligheid opzoeken en een consumptie komen halen.   
Pim traint zelf, met veel plezier en enthousiasme, met zijn twee Border Terriërs in OBB en OB1. Daarnaast is hij lid van de poetsploeg en altijd bereid om activiteiten te organiseren en hand en spandiensten te verlenen bij andere activiteiten. 
KC Scheldezoom is erg blij met vrijwilligers zoals Pim. Zonder vrijwilligers zouden we als vereniging geen cursussen tegen zeer betaalbare tarieven kunnen aanbieden.

Wally

Wally is 12 jaar instructeur gehoorzaamheid. Van basis tot OB3, hij geeft les met alle liefde en plezier omdat hij dan zijn kennis en vaardigheden over kan dragen aan de cursisten. Wally vindt het vooral heel leuk om de handlers tips te geven waar ze thuis, in het dagelijkse leven met de hond, ook wat aan hebben.
Saai zijn de lessen bij Wally nooit. Hij houdt van een grap op zijn tijd en is blij met de leuke collega’s die ook bij de club als vrijwilliger op het veld of in de kantine staan.
Wally is daarnaast veldcommissaris waarbij hij verantwoordelijk is voor onderhoud en aanschaf van de benodigde materialen voor de lessen gehoorzaamheid.  Zelf heeft hij heel lang geleden, met zijn eerste pup, kennisgemaakt met de vereniging door deel te nemen aan de puppycursus. Op dit moment heeft hij een Australian labradoodle die naar de naam Balou 

Kees

Kees is het gelukkige baasje van 2 Tervuerense herders, Nelson en Sky. Beide honden trainen met Kees op niveau OB3 en OB2. Kees is al 40 jaar lid van de vereniging. Hij heeft in het verleden met meerdere honden getraind en wedstrijden gelopen in de verschillende klassen van Obedience. Na zijn pensionering is hij zelf instructeur geworden en geeft hij les op maandagavond. Doordat Kees zelf nog traint, lid is van de wedstrijdgroep en les geeft is hij minimaal drie keer per week te vinden op KC Scheldezoom

De reden dat hij les geeft is omdat hij het geweldig leuk vindt om hondeneigenaren enthousiast te maken om met hun hond op een positieve en leuke manier samen te werken. “De grootse beloning die je van je hond kunt krijgen is dat staartje dat kwispelt en de gelukkige ogen van je hond dat hij weer iets leuks met je mag gaan doen” zegt Kees.
Kees voelt zich thuis op KC Scheldezoom omdat de leden en de andere vrijwilligers op een positieve manier omgaan met de honden. KC Scheldezoom heeft daarnaast een prachtige locatie waar we met elkaar trots op zijn.

Anne

Liefde voor honden zit er bij Anne al in vanaf haar geboorte.
Anne is vanaf 2015 instructeur Agility (behendigheid). Haar passie voor Agility ontstond toen zij met haar eerste hond Yara, in 2010, de sport ging beoefenen. Na een korte periode van trainen mocht deze combinatie al deelnemen aan wedstrijden. Anne heeft op dit moment twee honden. Anne is met Fenna overgestapt van Agility naar Hoopers. Deze sport is minder belastend voor de oudere hond. Met Jake, haar derde hond beoefent ze Agility.  

 
Anne geeft les op verschillende niveaus behendigheid. Ze is voor KC Scheldezoom een onmisbare schakel. Naast instructeur is ze als commissaris Agility verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen deze afdeling. Zij verzorgt de ledenplanning en administratie binnen Agility. Anne heeft het diploma dierenartsassistent en ze heeft aan het HBO de studie dier- en veehouderij gevolgd. Ze geniet volop van het lesgeven en van het trainen met haar eigen honden op het altijd gezellige KC.

 

Sandra

Sinds 2019 is Sandra als commissaris gehoorzaamheid lid van het bestuur van KC Scheldezoom. Als commissaris is zij de schakel tussen alle instructeurs gehoorzaamheid en het bestuur van de vereniging. Ze is zelf, sinds een aantal jaar, ook instructeur gehoorzaamheid waarbij ze elk seizoen aan meerdere groepen lesgeeft. Dit doet ze met veel plezier. Vooral het ‘opvoeden’ van de baasjes van de honden is de grootste uitdaging, de hond snapt vaak eerder dan het baasje wat de bedoeling is zegt ze vaak. Tijdens de lessen ziet ze de band tussen de hond en het baasje verbeteren doordat de hond en zijn baasje elkaar beter gaan begrijpen.
Zelf traint ze al 10 jaar met één van haar twee honden, kruising tussen Hollandse/Mechelse herder, bij de vereniging. Haar hond is inmiddels 10 jaar en traint nog steeds met veel plezier, nu op het hoogste niveau, OB3. Haar man traint samen met hun andere hond bij KC Scheldezoom.
Sandra is met liefde en plezier vrijwilliger en lid van de vereniging omdat de KC niet zo zeer een vereniging is waar je je hond kunstjes leert, maar een club waar je je hond beter leert kennen en waar je terecht kunt met al je vragen over je hond. Daarnaast organiseert de vereniging ook veel activiteiten. Dit varieert van lezingen, wedstrijden tot gezellige activiteiten waar geen hond bij aanwezig is. Kortom een gezellige vereniging waar zowel de honden als de leden heel graag bij elkaar komen.


 

Lian

Lian Brouwers is gecertificeerd kynologisch instructeur, gediplomeerd Nadac Hoopers instructeur, impuls controle instructeur en haar specialisatie is jachthonden training instructeur. Ook hiervoor heeft ze het diploma behaald.
Binnen de vereniging geeft ze op alle disciplines gehoorzaamheid en obedience met veel enthousiasme les aan de deelnemers.

Heel haar leven staat in het teken van trainen, training geven en het verzorgen van honden.
Het verzorgen van honden doet ze in haar eigen trimsalon “Pootje”.
Lian is getrouwd en trots op haar 2 dochters en 4 kleindochters.

De visie van KC Scheldezoom, het op een positieve manier trainen van honden, deelt ze graag binnen onze mooie vereniging aan de cursisten.