Nieuwjaarsborrel bij KC Scheldezoom

Van de voorzitter, Jurgen Hell Frijters

KC Scheldezoom organiseerde een nieuwjaarsborrel voor alle leden van de vereniging. De voorzitter, Jurgen, sprak namens het bestuur alle leden toe.
“Allereerst wil ik al onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet voor de KC het afgelopen jaar. We kunnen nog steeds extra vrijwilligers gebruiken voor in de poetsploeg of als kantinemedewerker.
Ook zijn we opzoek naar iemand die de verkoop van loten van de grote clubactie zou willen coördineren. Mocht je interesse hebben dan kun je dit doorgeven aan één van de bestuursleden.”

Terugblik op 2023
Het aantal cursisten en leden groeit weer gestaag na de Corona periode. Voor het eerst werd de clubmatch gecombineerd met een landelijke hoopers wedstrijd. Dit was een erg gezellige en geslaagde dag met bijzonder goed weer.

In 2023 werd een pilot gedraaid met de nieuwe discipline Detectie.
De pilot is goed verlopen en daarom wordt deze nieuwe cursus vanaf 2014 aangeboden. Lian is opgeleid als instructeur en zij zal andere instructeurs inwerken op deze nieuwe discipline.

In 2023 hebben we geëxperimenteerd, tijdens de zomerstop, met zomer workshops. Deze workshops waren een groot succes en werden druk bezocht door heel veel leden. In 2024 zullen we tijdens de zomerstop opnieuw de workshops aanbieden.

In 2023 heeft het bestuur Dirk-Jan Verkaik vooggedragen om in aanmerking te komen voor een erespeld uitgereikt door de Raad van Beheer. De Raad van Beheer heeft een gouden erespeld aan Dirk Jan uitgereikt voor de jarenlange inzet aan de lokale kynologie.  De voorzitter van de Raad van Beheer heeft deze onderscheiding aan Dirk Jan op 14 Oktober 2023 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

2024

Aan het begin van 2024 wordt er een 4 daagse seminar voor Hoopers instructeurs georganiseerd. Dit seminar wordt gegeven worden door Eugenie van Oorschot, een internationale bekendheid binnen deze tak van sport. Dit seminar heeft nu al inschrijvingen van instructeurs uit het hele land en zit vol. We hebben inmiddels zelfs een wachtlijst.

Ander goed nieuws:
In 2027 wordt het Nederlands Kampioenschap Obedience georganiseerd op KC Scheldezoom.
Onze vereniging bestaat dan maar liefst 50 jaar! 

Kortom, veel mooie dingen in het verschiet!

We wensen iedereen een sportief 2024!

 

Namens de voorzitter:

Jurgen Hell Frijters