Lezing door dierenarsten Marloes en Iris

Lezing op KC Scheldezoom door dierenartsen Marloes en Iris van dierenkliniek De Schelde

Op 9 mei j.l. vond een lezing plaats op KC Scheldezoom over allerlei alledaagse kwalen bij honden door Marloes Keijzer en Iris van Riel, dierenartsen van dierenkliniek De Schelde te Heerle.

Marloes en Iris gaven een lezing over alledaagse kwalen bij honden en wisten de, ongeveer 40, leden van KC Scheldezoom meteen te boeien met herkenbare kwalen die hondeneigenaren regelmatig tegenkomen bij hun eigen honden. Buikkwalen zoals overgeven of diarree lijken wellicht niet meteen ernstig. Wanneer kan je beter wel meteen een afspraak bij de dierenarts maken? Wat moet je doen als je hond een wond oploopt of als er een ongeluk gebeurt? Wat is pyometra? Wordt pyometra door de dierenarts opgemerkt als de symptomen zo divers zijn? Zijn druiven en chocolade giftig voor honden? Zomaar een greep uit de onderwerpen die op deze avond uitgebreid aan de orde kwamen.

De aanwezigen luisterden aandachtig naar de presentatie, er werden filmpjes vertoond van benauwde honden en epilepsieaanvallen. Er was ook ruimte om vragen te stellen.
Dierenkliniek de Schelde organiseerde op het einde van deze leerzame avond ook nog een kleine quiz waarbij een mooi gevulde box voor eerste hulp bij hondenkwalen gewonnen werd door Jan.
Na een zeer geslaagde en leerzame avond werden Marloes en Iris hartelijk bedankt voor hun presentatie en kregen zij vanzelfsprekend, als dank, een mooie bos bloemen.

KC Scheldezoom organiseert regelmatig diverse evenementen voor hun leden. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.kc-scheldezoom.nl voor meer informatie.