Hoopers

Hoopers is een zeer laagdrempelige sport voor elke hond en baas. Deze tak van de hondensport is ook uitermate geschikt voor honden die niet kunnen of mogen springen. Daarnaast is Hoopers ook uitermate geschikt voor de minder mobiele baasjes. Doordat de hond op afstand werkt, komt er weinig tot geen fysieke belasting voor het baasje bij kijken. Hoopers is zeer geschikt voor honden die graag met hun baasjes werken en andersom.
Bij Hoopers legt de hond een parcours af bestaande uit hoops (een soort poortje) afgewisseld met tunnels, tonnen en hekjes.
Bij het vak parcours staat de handler in een vak waarbij de handler de hond vanaf die positie zijn/haar hond door het parcours begeleidt. Bij een lijnparcours kan de handler achter een lijn (gedeeltelijk) meelopen met de hond om aanwijzingen te geven. 
Hoopers is een sport die wel geestelijke inspanning van je hond vraagt. Hoewel er geen sprongen worden genomen in een Hooper parcours, is het een zeer actieve sport voor de hond, doordat de hond zijn/haar eigen werktempo bepaalt. Daarnaast leert de hond tijdens Hoopers om zelfstandig te denken. Omdat elke les het parcours anders is, is de variatie groot en steeds weer een nieuwe uitdaging.

inschrijven