KC Scheldezoom | Gehoorzaamheid
15509
page-template-default,page,page-id-15509,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid

De meeste hondenbezitters willen dat hun hond gehoorzaam is, zich in gezelschap van andere honden en mensen sociaal gedraagt en goed in het gezinsleven past. Het trainen van gehoorzaamheid is een manier om dat te bereiken.

 

Heeft u de gehoorzaamheidscursussen met goed gevolg afgelegd en de training als hobby ervaren, dan wilt u wellicht doorgaan en de opleiding voor Obedience volgen. Men leert dan met de hond veel nieuwe vaardigheden die veel verder gaan. De opleiding OB bij Kynologenclub Scheldezoom wordt gegeven volgens de landelijke normen van FCI en geeft op de verschillende niveaus de mogelijkheid om aan de landelijke wedstrijden en examens deel te nemen.

Gehoorzaamheid Basis

Aan deze cursus kunnen honden vanaf 7 maanden oud (in overleg soms eerder) deelnemen. Het is een voordeel als u met de hond de puppycursus hebt gevolgd, maar dat is geen vereiste.

Na het met succes gevolgd hebben van de cursus kan de hond goed aan de lijn volgen, komen op bevel, weet hij zich goed te gedragen naar andere honden en mensen en de geleider weet dan hoe hij/zij met de hond kan omgaan.

De cursus start 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar en bestaat uit 12 wekelijkse lessen van ± 1 uur. De lessen vinden plaats op maandagavond, woensdagochtend, zaterdagochtend of zondag.

De Clubkampioenschappen in het voorjaar en de Najaarswedstrijd maken eveneens onderdeel uit van het lessenpakket en alle cursisten kunnen daar aan deelnemen.

De laatste les is gereserveerd voor het deelnemen aan het examen, waarbij u het diploma Gehoorzaamheid basis kunt behalen.

Het Gehoorzaamheid basis-diploma hebt u nodig als u door wilt gaan met de vervolgcursus Gehoorzaamheid gevorderden.

Groepsindeling & lestijden

Elk seizoen worden de cursisten per cursus in lesgroepen ingedeeld. Op het aanmeldformulier voor de cursussen kan de voorkeur voor een bepaalde lestijd worden opgeven.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus, dient u lid te zijn van de vereniging. U kunt zich voor het lidmaatschap aanmelden via het inschrijfformulier.

Tarief

Gehoorzaamheid Basis

€ 52.50

Gehoorzaamheid Gevorderden

Deze cursus is een voortzetting van Gehoorzaamheid basis en om hieraan deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van het diploma basis.

Extra aandacht wordt besteed aan de vervolmaking van hetgeen geleerd is in de basis cursus en enkele nieuwe oefeningen doen hun intrede, zoals de hond naar een Vak Sturen, de Zit-Blijf en de Af-Blijf en Voorlangs Volgen.

Groepsindeling & lestijden

De cursus start 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar en bestaat uit 12 wekelijkse lessen van ± 1 uur. De lessen vinden plaats op maandagavond, woensdagmorgen of zondag. De lestijden worden bepaald door de groepsindeling.

De Clubkampioenschappen in het voorjaar en de Najaarswedstrijd maken onderdeel uit van het lessenpakket en alle cursisten kunnen daar aan deelnemen.

De laatste les is gereserveerd voor het deelnemen aan het examen, waarbij u het diploma Gehoorzaamheid Gevorderden kunt behalen.

Het gevorderden-diploma hebt u nodig als u verder wilt gaan met de op landelijk niveau beoefende Gedrag & Gehoorzaamheid.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus, dient u lid te zijn van de vereniging. U kunt zich voor het lidmaatschap aanmelden via het inschrijfformulier.

Tarief

Gehoorzaamheid Gevorderden

€ 52.50