Gehoorzaamheid en obedience

Gehoorzaamheid basis

De cursus gehoorzaamheid basis bestaat uit 12 lessen. De cursus is voor honden vanaf 5 maanden. Tijdens de cursus is er veel aandacht voor het samenwerken met je hond. Je leert hoe je de aandacht van je hondje krijgt en kan houden. Er wordt gebruik gemaakt van een clicker waarmee je gewenst gedrag meteen kan belonen. Na de klik volgt namelijk altijd een beloning. Je hond gaat steeds beter luisteren naar wat je van hem vraagt, simpelweg omdat hij het fijn vindt om naar je te luisteren. Nadat de basis is gelegd, bij zowel hond als handler (baasje) zijn jullie klaar om door te stromen naar de volgende cursus. Dat is gehoorzaamheid gevorderd. 

Inschrijven

Gehoorzaamheid gevorderden

De cursus gehoorzaamheid gevorderden bestaat uit 12 lessen van een uur. Je mag aan de cursus deelnemen als je de basiscursus met goed resultaat hebt afgesloten. Tijdens de cursus wordt je begeleid door een een ervaren instructeur. In deze cursus worden de oefeningen iets moeilijker. Voorbeelden hiervan zijn: Naar het vak sturen, apporteren, volgen en combinaties van komen op bevel, aan de voet komen en blijven op de plaats. Door het oefenen van kleine stapjes wordt het eindresultaat bereikt. Tijdens de cursus kan je deelnemen aan de clubkampioenschappen. De cursus wordt afgesloten met een examen. 

Inschrijven

Obedience

(OBB, OB1, OB2, OB3)

De cursussen obedience bestaan uit 12 lessen van een uur. Je start met OBB als je bent geslaagd voor de cursus gehoorzaamheid gevorderden.
FCI obedience is één van de hondensporten die voor elke hond en handler geschikt is. Samenwerking met je hond en echte aandacht voor je hond hebben is hier het belangrijkste. Je leert je hond door en door kennen en samen kunnen jullie deelnemen aan examens om een hoger niveau te bereiken. Je kunt deelnemen aan clubexamens en landelijke examens. Haal je genoeg punten op de examens dan kan je ook deelnemen aan wedstrijden. Je begint op beginners niveau en kunt doorstromen tot niveau OB3. Tijdens de cursus kan je deelnemen aan de clubkampioenschappen. De cursus wordt afgesloten met een examen.
 

Inschrijven

Meer informatie over de cursus gehoorzaamheid en obedience?
Voor vragen over de cursussen kun je contact opnemen met:
Marloes de Maertelaere: 
 tel: 06 21 43 87 48
 e-mail: kcsgehoorzaamheid@gmail.com