KC Scheldezoom | Flyball
15507
page-template-default,page,page-id-15507,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Flyball

Flyball

In 2013 is op onze KC de cursus flyball van start gegaan.
Ruim 20 deelnemers hebben zich op maandag of woensdagavond uitgesloofd om zijn/haar hond zo gek te krijgen een paar hindernissen te nemen, z’n poot op ’n plaat te drukken en daarvoor als beloning ’n bal in ontvangst neemt en deze bal weer over de hindernissen naar zijn/haar baasje brengt.

Wat is Flyball & hoe werkt het

Flyball is vooral fun en kan aangeleerd worden aan elke hond die gek op een bal is, graag apporteert en een basis gehoorzaamheidscursus achter de rug heeft. Flyball kan men als recreatiesport of als wedstrijdsport beoefenen.
Flyball is voor honden vanaf 12 maanden, geen hd gevoelige honden, de honden moet “komen op bevel” en wachten beheersen.

 

De hond wordt vooruit gestuurd over 4 hindernissen. Na de hindernissen staat een apparaat . In dit apparaat (de bak) zit een balletje. De hond laat met een druk van de voorpoten op het apparaat de bal (de beloning) uit het toestel springen en moet met
de bal zo vlug mogelijk over de 4 zelfde hindernissen terug naar zijn baas.
Alvorens je hond dit allemaal kan, moet hij/zij geconditioneerd (geleerd) worden om alle handelingen automatisch uit te voeren.

Uit welke onderdelen bestaat de training

De training bestaat uit:
– het bedienen van de bak
– het springen over de hindernissen;
– het gehele parcours (het combineren van beide activiteiten);
– het lopen in wedstrijdverband.
Het bedienen van de bak en het springen over de hindernissen kan tegelijkertijd afwisselend aangeleerd worden, terwijl het combineren van beide activiteiten pas wordt gedaan als de hond deze perfect beheerst. Daarna kan worden begonnen aan het leren lopen in wedstrijdverband.
De totale tijd om het aan te leren varieert per hond, maar ligt ongeveer tussen de zes tot twaalf maanden. Een lesuur duurt ongeveer 45 minuten.

Instructeur & lesdagen

De cursus zal worden gegeven door Ruud Schluter.
Lesdagen zijn op maandag- en woensdagavond.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus, dient u lid te zijn van de vereniging. U kunt zich voor het lidmaatschap aanmelden via het inschrijfformulier.

Tarief

Het cursusgeld bedraagt € 55,60 voor minimaal 12 weken.