Flyball

Flyball is vooral leuk voor hond en handler en kan aangeleerd worden aan elke hond die gek op een bal is, graag apporteert en een basis gehoorzaamheidscursus achter de rug heeft. Flyball is te beoefenen als recreatiesport of als wedstrijdsport.
Flyball is voor honden vanaf 12 maanden, geen hd gevoelige honden, de honden moet “komen op bevel” en wachten beheersen.
De hond wordt vooruit gestuurd over 4 hindernissen. Na de hindernissen staat een apparaat.  In dit apparaat (de bak) zit een balletje. De hond laat met een druk van de voorpoten op het apparaat de bal (de beloning) uit het toestel springen en moet de bal zo vlug mogelijk over dezelfde 4 hindernissen terug naar de handler brengen.
Alvorens je hond dit allemaal kan, moet hij/zij geconditioneerd (geleerd) worden om alle handelingen automatisch uit te voeren. De totale tijd om het aan te leren varieert per hond, maar ligt ongeveer tussen de zes tot twaalf maanden. Een lesuur duurt ongeveer 45 minuten. Eén seizoen flyball duurt 12 weken. De training wordt op donderdagavond gegeven.

inschrijven