Clubkampioenschappen 27 mei 2023

Clubkampioenschappen op 27 mei 2023
Gewoon lekker met je hond werken.

Stralende zon, een strakblauwe lucht en een koel briesje. Het zou zo de eerste zin kunnen zijn van een advertentie voor een tropische vakantiebestemming, minus de palmbomen.
Afgelopen zaterdag 27 mei, waren we gezegend met dit prachtige weer tijdens de clubkampioenschappen gehoorzaamheid waarvoor 28 deelnemers zich hadden ingeschreven.

Bij aankomst tussen 08.30 uur en 09.00 uur is alles al tot in de puntjes geregeld door onze fantastische vrijwilligers. De koffie vers gezet, de startlijsten en nummers en keurig gerangschikt, de velden uitgezet, en stipt om 09.00 uur een enthousiaste en bemoedigende speech van Sandra, instructeur en commissaris gehoorzaamheid.

Het mooie van de clubkampioenschappen is, dat het een uitstekende manier is om te kijken waar jij en je hond staan. Wat zijn de oefeningen die uitstekend gaan, welke oefeningen gaan goed, en welke oefeningen hebben nog wat extra aandacht nodig om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Daarnaast krijg je met de clubkampioenschappen een klein voorproefje van wedstrijd lopen. Maar bovenal, is het gewoon een lekker met je hond werken!

De eerste groepen die van start gingen waren de basis, gevorderden en de OB1 en om 10.30 uur startten de OBB en OB2 groep. Voor alle groepen gold, eerst de blijf oefeningen en daarna door met de individuele oefeningen. Wat hebben we mogen genieten van iedereen. Wat een prachtig werk zat er tussen. Hier en daar namen de zenuwen soms de leiding, maar al met al kan iedereen met recht trots zijn, ongeacht de uitkomst, want je hebt het toch maar gedaan!

Rond 12.00 uur waren de laatste deelnemers van het veld, de punten geteld en was tijd voor de prijsuitreiking, mede mogelijk gemaakt door Happy Dog.

In de basis ging Karien Verhaard met de winst er vandoor, en de gevorderden was Ismay Plevier met Flynn de terechte winnaar. De OBB mocht Corné Kunst de winst op zijn naam schrijven, in de OB1 was Marja Herrijgers met Dexter de grote winnaar en in de OB2 was Mieke Linders met Chido onverslaanbaar.

Het was een fantastisch ochtend, en super goed georganiseerd met grote dank aan alle vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt.

De volledige uitslag:

Basis:
1 Karien Verhaard
2 Annick Verpaalen
3 Melissa Haans

Gevorderden:
1 Ismay Plevier
2 Tineke Woestenberg
3 Teuntje Voermans

OBB
1 Corné Kunst
2 Anna van Lennep
3 Bunna Damink

OB1
1 Marja Herijgers
2 Rita Verschuuren
3 Ineke Lapaz

OB2
1 Mieke Linders
2 Arno van Poeijer
3 Arlinde Sep